Gave Dingen Doen

Com-Passie   |   15.09.2012

In mei 2010 deed ik voor het eerst mee aan een co-creatie-avond, genaamd DDPD (Deep Dish Pants Down). Bela Evers, een goede vriendin van mij is samen met Bas Mennink initiatiefnemer van DDPD, wat inmiddels Gave Dingen Doen heet. Na vele sessies te hebben bijgewoond en inspirerende en energieke mensen te hebben leren kennen met verschillende achtergronden, ben ik er in 2012 mee begonnen in Apeldoorn.

Wat is het precies?
Gave Dingen Doen is een zinderende, laagdrempelige creatieve avond die inmiddels in veel andere steden al een groot succes is. En weet je wat het gave is? Het kost je helemaal niets en je krijgt er een avond vol energie en inspiratie, nieuwe contacten en "food for thought" voor terug.

Het concept is simpel, je kan je aanmelden als pitcher of als deelnemer. De pitcher vertelt aan de groep deelnemers zijn idee en stelt aan het eind van zijn verhaal een concrete hulpvraag. Daarna komt de groep aan bod en de creativiteit op gang. Facilitators  leiden de avond en maken gebruik van verschillende werkvormen, waardoor deelnemers en pitchers uiteindelijk met veel concrete ideeėn en energie naar huis gaan. Luister ook naar het radio-interview bij RTV Apeldoorn.

Pitcher worden?
Heb je een idee hebt dat al heel lang in je hoofd zit, maar loop je telkens vast en weet je niet welke stappen je moet nemen om te veranderen (bijvoorbeeld de stap naar ondernemerschap, een idee, een droom of een plan op een ander gebied)? Stuur dan een mail naar apeldoorn@gavedingendoen.nl.

Deelnemen?
Lijkt het je wat om eens als deelnemer mee te doen, dan ben je van harte welkom en kun je jezelf aanmelden via www.gavedingendoen.nl. Hier kun je ook meer informatie vinden over Gave Dingen Doen. 

Lees hieronder over de eerste sessies die in Apeldoorn gehouden zijn