CRM @ onna-onna

Project   |   30.05.2016

Sinds 2008 heeft Nederland er een online verzekeraar bij, die zich helemaal richt op vrouwen: onna-onna (vrouw in het Japans). Gestart met alleen een autoverzekering, maar inmiddels ook andere verzekeringen, zoals recent de fietsverzekering. onna-onna is voor 100% een dochteronderneming van AEGON. 

Verzekeren volgens vrouwen. Dat is volgens onna-onna een verzekering waar persoonlijke service voorop staat.Om die persoonlijke service op een nog hoger niveau te krijgen, is er besloten om een volgende stap te gaan maken met CRM (Customer Relationship Management) en wel met Salesforce. 

Vanuit onna-onna was ik gevraagd om pde rol van project manager op me te nemen. De ambitie was groot en bij aanvang waren er maar liefst 184 requirements. Deze hebben we vervolgens onderverdeeld in werkpakketten om te zorgen voor de juiste prioriteiten en om een goede basis te kunnen leggen. Er waren verschillende uitdagingen, waaronder de datamigratie, de beheerorganisatie en goed draagvlak creren bij de gebruikers. 

Samen met de collega's van Marketing en Klantgeluk, CRMWaypoint (onderdeel Accenture), Aegon en verschillende andere partners hebben we in 9 maanden tijd dit project tot het gewenste resultaat gebracht.