Digital @ FrieslandCampina

Com-Firm   |   01.02.2018

Van maart 2017 tot februari 2018 heb ik als Project Manager Digital een aantal projecten gedaan binnen Cooperative Affairs bij FrieslandCampina. Een geweldige organisatie om voor en mee samen te werken. 

In april zijn we live gegaan met het eerste project: een digitale weidegangkalender voor de melkveehouders. Via een website kunnen zij registreren hoeveel uur de koeien in de wei hebben gestaan. 


Het tweede project wat begin juni live ging in Nederland, BelgiŰ en Duitsland was de Melkapp. Melkveehouders kunnen via deze app onder andere hun melkleveranties controleren en een (grafisch) overzicht zien van de waardes van hun recente melkleveranties.


Het grootste en meest complexe project was Melkweb 2.0. Doel van dit project is het bedenken, ontwerpen, bouwen en live zetten van een digitale webomgeving die de melkveehouders informeert, faciliteert, inspireert, activeert en ondersteunt bij hun bedrijfsvoering op alle co÷peratieve thema’s. En die de relatie van de melkveehouder met de co÷peratie Ún onderling versterkt. 

Het bedenken en ontwerpen is afgerond. Qua bouw en livegang is in januari 2018 de eerste release van melkweb live gegaan. Momenteel wordt er verder ontwikkeld aan de volgende fases. 

Over FrieslandCampina
Zuivelco÷peratie FrieslandCampina U.A. is een grote, internationaal opererende zuivelco÷peratie, gevormd door melkveehouders in Nederland, BelgiŰ en Duitsland met vestigingen in 33 landen met bijna 22000 medewerkers. FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in meer dan 100 landen. FrieslandCampina verkoopt wereldwijd ingrediŰnten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector. Het centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort.

 


"Love the life you live,

live the life you love"

Bob Marley


"No Human is Limited"

Eliud Kipchoge