Just do it @ Nike

Com-Firm   |   27.12.2018

Sinds mei 2018 werk ik met veel plezier voor Nike als Scrum master Corporate Information Security (CIS) EMEA & APLA. Het is de missie van CIS om alle data van Nike's atleten* te beschermen. 

Met een internationaal en energiek team doen wij dit binnen EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en APLA (AziŽ-Pacific, Latijns-Amerika). 

De grootste focus van onze werkzaamheden zijn het uitvoeren van interne en externe risicobeoordelingen op het gebied van de data(toegang) en informatie. Dit doen wij voor applicaties en bedrijven waarmee Nike werkt. Sinds de invoering van GDPR werken wij ook nauw samen met Privacy en verschillende Technology en Digital afdelingen.   

Met ons engagement programma dragen we pro-actief bij aan de bewustwording van collega’s, teams en leveranciers wat er met hun data en informatie kan gebeuren en hoe deze data en informatie vervolgens optimaal beschermd kan worden. Dit doen we door onder andere trainingen en presentaties te geven, maar ook grotere evenementen, zoals Dojo's (hack wedstrijden) en Girls Day.

Verder werken we aan Compliance, Governance, Technical Distaster Recovery gerelateerde projecten.

Ondanks dat mijn roots binnen Digital liggen, is dit een erg interessante uitdaging. Nike heeft als organisatie altijd hoog op mijn lijst gestaan om voor te mogen werken. Overal zie en voel je sport, maatschappelijke betrokkenheid en doelgerichtheid. Als je naar onderstaande video kijkt, begrijp je wel waarom! Wat mij betreft een van de beste commercials ooit.


*als je een lichaam hebt, ben je een atleet! 

 


"Love the life you live,

live the life you love"

Bob Marley


"No Human is Limited"

Eliud Kipchoge