8UO voor de Hollandsche Molen

Com-Passie   |   28.03.2011


Wist je dat er al sinds 1923 een Vereniging De Hollandsche Molen is? En dat we in Nederland zo'n 1000 molens hebben? Nee? Dan weet je het nu wel! ;)

Vrijdag nam ik voor de derde keer deel aan het 8UO. In 11 steden werkten 50 teams met creatieven van 18:00 tot 02:00 voor 50 goede doelen. In Apeldoorn werd er voor 6 goede doelen gewerkt. Ik kwam in een team met Renate de Burger, Leon van Coevorden, Cheyenne Crucq, Rob Jeursen en Alfib Nijsse.

Wij mochten creatieve oplossingen gaan verzinnen om De Hollandsche Molen te helpen meer leden te werven tijdens tijdens de nationale Molendag. Na een briefing, startten we met een brainstorm. Daar kwamen goede ideeŽn uit, die we in een mooie, door Renate geillustreerde, mindmap zette.

Alfib en ik gingen met een idee aan de slag om molenaars meer te gaan betrekken in het "acquisitiebeleid" door o.a. een Molenaar van het Jaarverkiezing. Ter illustratie maakten we o.a. een tweetal advertenties met een vleugje humor.*

Rond half twee werden alle uitwerkingen middels een Prezi gepresenteerd en kregen we enthousiaste feedback van onze opdrachtgevers. Na de Dierenambulance en Foodfeelgood was het wederom een leuke en creatieve avond. Overigens mijn complimenten ook naar alle andere groepen, vooral voor het team dat werkte voor de Stichting van KISS en KIDD-syndroom!

*T.a.v. dhr Frans Molenaar: mocht u dit lezen of te zien krijgen. Wij hebben uw foto mbv Google gevonden en gebruikt ter illustratie. Met uw prachtige achternaam was het natuurlijk een inkoppertje om u als boegbeeld te gebruiken. Deze advertentie wordt verder nergens ingezet en is ontstaan door een samenloop van creatieve omstandigheden! Mocht u dit echter hier ook niet waarderen, laat het mij dan weten en ik zal deze afbeelding gelijk verwijderen. Overigens als u het toch leest en mee wil werken aan een Molenshow, dan horen wij het ook graag! ;)