In turbulente tijden van reorganisaties en overnames begon ik mijn eerste zelfgecreëerde baan als Coordinator Internal Communication binnen Baan Global Support EMEA om uiteindelijk wereldwijd eindverantwoordelijk te worden voor alle internetactiviteiten.

In 2000 heb ik voor de 600 man grote Europese support organisatie van Baan een intranet gerealiseerd. Alle mogelijke informatie werd daar centraal gedeeld. In alle landen en op alle afdelingen werden mensen getraind om hun informatie te delen.

In 2001 werd dit initiatief wereldwijd uitgerold en kon de organisatie middels e-mailnieuwsbrieven op de hoogte worden gehouden. In datzelfde jaar maakte ook het eerste content management systeem zijn opmars. Met een team van mensen uit India en Amerika werd dit CMS geïmplementeerd.

Internetstrategie en -organisatie
In 2002 was de opdracht om voor heel Baan de internetstrategie en -organisatie neer te zetten. Naast het management van de gehele internet-, intranet- en extranetomgevingen, diende ook de onstane wildgroei geconsolideerd te worden naar één centrale content management omgeving. Dit resulteerde in flinke besparingen, wereldwijd een consistente look and feel en meer efficiency.

Invensys
Doordat Baan in 2001 overgenomen was door Invensys, was er ook nauwe betrokkenheid met het Websteering Commitee. Dit team had als doel om de dochterbedrijven, alle met verschillende belangen, op één systeem te krijgen met een uniforme uitstraling.

Rien de Heer, VP Product Support EMEA, Baan: 
"Met een uitstekende balans in doelgerichtheid, creativiteit en doorzettingsvermogen maakt Paul ten Donkelaar van elke opdracht een succes. Binnen Baan CS&S heeft Paul op communicatievlak grote veranderingen doorgevoerd welke sterk hebben bijgedragen in de verbetering van de in- en externe communicatie. Zijn kennis, ervaring, enthousiasme en gedrevenheid stellen hem in staat om voor elk type organisatie grote waarde toe te voegen."

Dave Wangler, voormalig SVP Global Marketing, Baan:
"Having worked with Com-Firm’s founder at Baan, I can confirm that his way of working is consistent with Com-Firm’s approach: pragmatic, to-the-point and results driven."