Stichting AAP

Com-Passie   |   08.03.2013


Sinds 1999 steunen wij Stichting AAP door het adopteren van aapjes. Bebe was ons eerste aapje, maar een jaar later overleed zij door een ruzie met een soortgenoot. We adopteerden daarom Harry, een kapucijnaap. Na verloop van tijd werd Harry overgeplaatst naar een andere instelling. Jakob, zijn opvolger, vertrok in 2012 naar Duitsland. En sinds die tijd is Lutut de mascotte van Com-Firm.

Java-aap Lutut
In november 2010 werden 13 Java-apen opgevangen door Stichting AAP. De dieren hadden bij aankomst geen namen, maar nummers. AAP heeft gezocht naar namen die goed passen bij de individuele dieren. Daar het Java-apen zijn hebben we gekozen voor Indonesische namen. Lutut betekent knie. Lutut is een klein mannetje dat zelfmutilerend gedrag vertoont, waarbij hij zijn eigen knie tot bloedens toe bijt.

AAP probeert om hem met verrijking (voedselpuzzels) af te leiden, zodat hij dit gedrag minder vertoont. Hij zit inmiddels samen met de 2 zussen Lunak en Boneka. Ook Lutut is erg op mensen gericht. Maar als er meerdere mensen staan, kiest hij één persoon uit waarnaar hij gaat dreigen.

Over Stichting AAP
Stichting AAP is een Europees opvangcentrum voor uitheemse dieren. De dieren die bij AAP terecht komen zijn afkomstig van de illegale handel, proefdierlaboratoria, circussen, louche dierentuinen of rechtstreeks van particulieren. AAP is gespecialiseerd in de opvang van apen en kleine uitheemse zoogdieren, zoals wasberen, stinkdieren en prairiehondjes. Vaak zijn de dieren ernstig mishandeld of verwaarloosd. Bij AAP krijgen zij de professionele verzorging die ze nodig hebben om weer op verhaal te komen. Het uiteindelijke doel is om de dieren geestelijk en lichamelijk weer gezond te maken en ze daarna te herplaatsen in een meer natuurlijke omgeving, in de vorm van een reservaat of gerenommeerde dierentuin.

Ook een aap adopteren?
Kijk voor meer informatie op de website van Stichting AAP.

Bekijk hieronder een filmpje van Jakob.