top of page

Digitale transformatie bij Mercedes-Benz & Chrysler


Ruim 3,5 jaar lang ben ik binnen Mercedes-Benz en Chrysler verantwoordelijk geweest voor de aansturing van gave en gevarieerde digitale transformatie projecten.


Een prachtig speelveld met vele stakeholders. Verschillende internet- en reclamebureaus, de importeur, het dealernetwerk en de hoofdkantoren. Met aan de ene kant de Amerikanen met Chrysler, Jeep en Dodge en aan de andere kant de Duitsers met smart, Mercedes-Benz en Maybach. En aftersales en Bedrijfswagens.


Eind 2007 migreerde www.mercedes-benz.nl (ruim 4.500 pagina’s) naar een nieuw content management systeem. In mei 2008 werd de site, voorzien van een volledig nieuw design, opnieuw gelanceerd. Kort daarop werden ook alle dealersites uitgerold. Nederland was daarmee het eerste land wereldwijd waar de dealersites geheel in lijn zijn met de corporate huisstijl. Alle dealers zijn bovendien getraind om hun eigen website bij te houden.


SterOccasion en smart

In 2006 ging www.steroccasion.nl live. Prompt werd deze site voor gebruikte wagens door Autoweek uitgeroepen tot beste occasionsite. Voor smart volgde kort daarop www.smartforsure.nl. Begin 2008 kreeg www.smart.nl een geheel nieuw design.


Online marketing

Op het terrein van online marketing zijn voor de introducties van nieuwe modellen vele online campagnes georganiseerd. Als resultaat daarvan zijn diverse processen geoptimaliseerd en is de basis gelegd om crossmediaal te communiceren. 


Voor de drie mooie Amerikaanse merken heb ik ook veel projecten uitgevoerd. Naast het management van www.chrysler.nl en www.jeep.nl, heb ik in 2006 www.dodge.nl opgezet.


Dodge werd destijds als nieuw merk op de Nederlandse markt gezet. In 2007 zijn voor ieder merk occasionsites opgezet en is er een behavioral targeting oplossing geïmplementeerd om meer leads te generen.


Online marketing

Daarnaast is er veel met online marketing gedaan. Een mooi voorbeeld dat voor veel commotie zorgde is de viral van een hond die tegen een Dodge Nitro plast. Ook de Dodge webspecial met 3 verleidelijke dames, die uitnodigen tot het maken van een proefrit, was erg succesvol.


Nieuwe Dodge-website

In de eerste instantie zouden alle merken overgaan naar een Amerikaans content management systeem. Uiteindelijk kon ik de Amerikanen er toch van overtuigen om met een Nederlandse oplossing verder te gaan. Het resultaat daarvan is de in december 2008 gelanceerde nieuwe Dodge-website. Op www.dodge.nl zijn verschillende applicaties geïntegreerd, zoals een car configurator, dealerlocator, formulieren en een occasionzoekmachine. 


Peter Zijlstra, Manager Marketing & Communicatie, Mercedes-Benz:

"Paul heeft bij Daimler een zeer goed georganiseerde situatie achterlaten waar wij nog lang de vruchten van kunnen plukken. Als Paul een project op zich neemt heb je er verder geen omkijken naar. Er wordt 'gewoon' opgeleverd. Goed en op tijd. En dat is voor elke opdrachtgever zeer waardevol." 

 

Jeroen Pecasse, voormalig Manager Marketing Chrysler/Jeep/Dodge:

"Klantgericht, competent, gestructureerd en enthousiasme zijn de woorden die in mij opkomen als ik terugkijk op een jarenlange positieve samenwerking." 

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page