top of page

Digital @ Heineken

Februari 2022 leverde ik mijn Nike schoenen in voor een krat Heineken. Van de cybersecurity bij Nike weer terug naar digitale transformatie projecten bij Heineken.


SWO (SamenWerkingsOvereenkomt)

Mijn eerste project was gelijk een ambitieus E2E-project, genaamd SWO. Doel van het project was om het dealmaking-proces van Sales te versimpelen, te versnellen en te automatiseren. Van het starten in CRM tot het maken van het contract in een CPQ oplossing (Experlogix), het generen van het contract in de juiste huisstijl (Xpertdoc), tot het digitaal ondertekenen (Docusign), opslaan (MijnZaak/Sharepoint) en terugschrijven van de condities (SAP). In 10 minuten.


In 9 maanden tijd hebben met het project team hard gewerkt om deze bevalling goed te laten gaan. Begin November ging de MVP versie live voor Midden-Brabant en Utrecht. In januari 23 volgde de rest van Nederland. Het opslaan en terugschrijven is daarna opgepakt en uitgerold.


Horeca Shop

In de loop van de jaren zijn er verschillende webshops gebouwd binnen Heineken Nederland. Samen met het sHOPs team zijn we aan de slag gegaan om de maar liefst 16 shops te gaan integreren in 1 omgeving, de Horecashop.


Het flink buffelen voor de sHOPpers, maar het lukte deze toppers om in augustus 22 live te gaan. Na die tijd is er natuurlijk nog veel doorontwikkeld op basis van klantwensen.


Digitale B(r)ouwers

Vanaf februari 23 ben ik met het Heineken/Triple team gaan samenwerken aan de digitale producten voor klanten (MijnZaak), account managers (MijnKlant) en prospects (HeinekenHoreca.nl). Als scrum master zorgde ik er samen met de PO voor dat er een roadmap kwam met duidelijke doelen en prioriteiten, zodat we met de juiste focus aan de slag konden. Halverwege het jaar transformeerden we ons als het Digitale B(r)ouwers-team en zorgden we ook dat we intern binnen Heineken goed lieten zien waar we elke sprint aan werkte.


Onze agile way of working wierp zijn vruchten af. Met een hoge ambitie en vele prio's, realiseerden we meer dan 50 features en functionaliteiten in bijna 1,5 jaar tijd. Van de mogelijkheid tot tankbier bestellen tot personalisatie. Van CRM-koppeling tot rebranding. Van PowerBi dashboarding tot financiële inzichten.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page