top of page

15 jaar Focus, Flow & Fun

Deze foto is gemaakt op 3 december 2023. Het is mijn hoogtepunt van 2023 en illustreert voor mij eigenlijk de afgelopen 15 jaar en 150 dagen … Focus, Flow & Fun! 


Back in time

Ik weet nog dat ik voor Mercedes-Benz in oktober 2008 in Kopenhagen zat. Op het vliegveld besloot ik om zelfstandig te gaan en verzon ik de naam Com-Firm. Dat betekende een mooie carrière bij een gaaf bedrijf met leuke collega’s inleveren voor volledige onzekerheid. 1 januari 2009 was dag no. 1. Ik was net vader, het banksaldo kleurde rood, het was hartje kredietcrisis en ik had nog geen concrete opdrachten. Goeie timing…. 


Nu

Ik kijk inmiddels een stuk grijzer maar vooral 15 jaar wijzer terug op een fantastische periode. Het was uitdagend en intensief, maar ik ben trots. Trots op mezelf, trots op mijn familie, trots op de mensen en teams waar ik mee heb samengewerkt. Trots op wat we samen hebben bereikt!


Samen werken vanuit Com-Firm

De afgelopen 15 jaar heb ik de lat flink hoog gelegd en mooie projecten succesvol afgerond bij bedrijven als Nike, Philips, FrieslandCampina en momenteel bij Heineken. Zoveel verschillende stakeholders, belangen, percepties, meningen, prioriteiten maar vooral goede ideeën, enthousiasme en energie van de mensen en teams waar ik mee samenwerkte.


Samen leven vanuit Com-Passie

Prive leren om een goede vader te zijn voor mijn twee geweldige boys. De relatie met mijn soulmate goed houden en er zijn voor mijn (schoon)ouders, familie en vrienden. Ja, ik wilde ook nog uitdagingen aangaan voor goede doelen. Van geld ophalen door marathons te lopen tot scholen opknappen en bouwen in Senegal en Zuid-Afrika. Sinds begin 2023 tuinier en klus ik samen met mijn nieuwe vriend, die het downsyndroom heeft en leren we veel van elkaar. Mooie synergie. Samen leren! Samen leven!


Hoe zit het nu met die foto…..lees verder ;) 


De Marathon

De marathon kreeg de afgelopen 15 jaar een steeds prominentere plek. Toen ik voor mijzelf begon, was mijn 1e uitdaging in 2010 om een keer een marathon uit te lopen. Vraag niet hoe maar dat lukte… In 5:45….in Tokyo. Vijf jaar later kreeg ik het idee om voor mijn 40e een marathon onder de vier uur te lopen. In Amsterdam liep ik 4:17 en had toen nog 1 kans. In Barcelona maakte ik de dag voor mijn 40e verjaardag in de laatste kilometer het verschil! Ik finishte in 3:59:45! 


Daarna begon mijn liefde voor de marathon meer te groeien en liep ik verschillende marathons, zelfs in China en Myanmar. In 2020 nam ik me voor om voor een sub3 te gaan. Corona was daarin mijn vriend en vijand. Vriend omdat ik door thuiswerken veel flexibeler was om te trainen en natuurlijk vijand omdat er geen enkele marathon door mocht gaan. 


Pas in oktober 2021 kon ik een eerste poging doen en liep ik 3:10 in Parijs. In 2022 lukte mijn pogingen in Boston en Berlijn helaas niet. In maart 2023 liep ik in Rome exact dezelfde tijd als Parijs…. Tandje erbij….3:07 in Antwerpen in oktober 2023.


Nog 1 kans vlak voor mijn 15-jarig Com-Firm jubileum. 3 december in Valencia. En het lukte!! WHOEHOEEE eindelijk de magische grens van sub3 gehaald met 2:59:31! De focus en flow waren er tijdens de marathon, maar de fun en euforie kwamen erna.


Marathons lopen hebben mijn leven echt verrijkt. Deze energie neem ik elke dag mee naar mijn werk en deel ik zoveel mogelijk met de mensen waar ik mee samenwerk.


Focus leidt tot flow. Flow leidt tot fun.No human is limited!

Eliud Kipchoge

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page