top of page

Salesforce @ onna-onna en FlightClaim

Sinds 2008 heeft Nederland er een online verzekeraar bij, die zich helemaal richt op vrouwen: onna-onna (vrouw in het Japans). Gestart met alleen een autoverzekering, maar inmiddels ook andere verzekeringen, zoals recent de fietsverzekering. onna-onna is voor 100% een dochteronderneming van AEGON. 


Verzekeren volgens vrouwen. Dat is volgens onna-onna een verzekering waar persoonlijke service voorop staat. Om die persoonlijke service op een nog hoger niveau te krijgen, is er besloten om een volgende stap te gaan maken met CRM (Customer Relationship Management) en wel met Salesforce. 


Vanuit onna-onna was ik gevraagd om de rol van project manager op me te nemen. De ambitie was groot en bij aanvang waren er maar liefst 184 requirements. Deze hebben we vervolgens onderverdeeld in werkpakketten om te zorgen voor de juiste prioriteiten en om een goede basis te kunnen leggen. Er waren verschillende uitdagingen, waaronder de datamigratie, de beheerorganisatie en goed draagvlak creëren bij de gebruikers. 


Samen met de collega's van Marketing en Klantgeluk, CRMWaypoint (onderdeel Accenture), Aegon en verschillende andere partners hebben we in 9 maanden tijd dit project tot het gewenste resultaat gebracht.  Met nog flinke spierpijn van de Amsterdam marathon begon ik op 20 oktober aan een nieuw project: Flight Claim*. Op een fraai gepimpte zolderkamer in een voormalige gasfabriek maakte ik kennis met de mensen van dit lean startup initiatief. De ambitie was hoog en de deadline was al bepaald: voor 31/12/2015. 


Er was al flink veel voorwerk gedaan en het interactieontwerp en design was 90% af, maar alle ontwikkel-werkzaamheden waren pas net begonnen. Deze werkzaamheden werden gerealiseerd door RB2 en Ordina. Doel was een website waar mensen een claim kunnen indien wanneer ze bijvoorbeeld een vertraging hebben gehad met een vlucht. Vanuit de zogenaamde plugin was er een rechtstreekse koppeling met OAG om vluchtdata op te halen. Het hele proces rondom de afhandeling van de claim, de communicatie met de aanvrager en luchtvaartmaatschappijen diende volledig via Salesforce te gaan. 


23 december zijn we live gegaan met www.flightclaim.com: een eenvoudig ogende website met een strakke look en feel, maar met een complexe technische back-end met maar liefst 20 API's. En dat te bedenken dat er initieel 3 nodig zouden zijn. Het was een race tegen de klok, maar in slechts 9 weken tijd is het gelukt. 


Erg gaaf is dat de eerste twee claims die dag werden ingediend en de eerste zelfs binnen een uur succesvol werd afgehandeld wat normaal minimaal een week duurt. Ook tof dat er vanuit de Management Board van ARAG een compliment gegeven werd. De samenwerking met de Flight Claim collega's, RB2 en Ordina gaf natuurlijk de meeste voldoening en energie. 


"Paul is een professional in zijn vakgebied. Zeer pragmatisch en doelgericht. In minder dan 1 kwartaal heeft Paul een zeer complex project gerealiseerd met de juiste deliverables. Daarnaast Paul is een zeer coöperatieve collega en aangenaam om mee samen te werken." 

Raymond Vrijenhoek, Directeur Flight Claim


*Flight Claim is een handelsnaam van ARAG Legal Services B.V.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page