top of page

Cybersecurity @ Nike


Van mei 2018 tot februari 2022 heb ik met veel plezier voor Nike gewerkt als Scrum master, Project- en Programma manager Corporate Information Security (CIS). Het is de missie van CIS om alle data van Nike's atleten* te beschermen. 


Met een internationaal en energiek team was onze primaire focus binnen EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en APLA (Azië-Pacific, Latijns-Amerika). De werkzaamheden waren het uitvoeren van interne en externe risk assessments op het gebied van de data(toegang) en informatie. Dit deden wij voor applicaties en bedrijven waarmee Nike werkt, varierend van alle logistieke leveranciers, de fabrieken en zelfs het gehele European Logistics Center.


Sinds de invoering van GDPR werkten wij ook nauw samen met Privacy en verschillende Technology en Digital afdelingen.   


In die tijd hebben CIS volledig in organisatie opgenomen op alle niveaus. Met ons engagement programma droegen we pro-actief bij aan de bewustwording van collega’s, teams en leveranciers wat er met hun data en informatie kan gebeuren en hoe deze data en informatie vervolgens optimaal beschermd kan worden. Dit deden we door onder andere trainingen en presentaties te geven, maar ook grotere evenementen, zoals Dojo's (hack wedstrijden) en Girls Day te organiseren.


Verder werkten we aan Compliance, Governance, Technical Distaster Recovery en Application Security gerelateerde projecten. Vanuit de CISO kreeg ik ook nog een project op met een team van specialisten een Merger & Acquisition Playbook op te leveren. Dit playbook dient als leidraad om bij een fusie of overname te kijken wat er in welke fase nodig is vanuit CIS en Privacy.


Ondanks dat mijn roots binnen Digital liggen, was dit een erg interessante uitdaging. Nike heeft als organisatie altijd hoog op mijn lijst gestaan om voor te mogen werken. Overal zie en voel je sport, maatschappelijke betrokkenheid en doelgerichtheid. Als je naar onderstaande video kijkt, begrijp je wel waarom! Wat mij betreft een van de beste commercials ooit.


*als je een lichaam hebt, ben je een atleet! 
11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page