top of page

Digital @ Tilburg University

In 2009 en 2011 heb ik voor de Tilburg University verschillende digitale projecten geleid.Nieuwe website

Tilburg University is in oktober 2010 met een nieuwe website live gegaan. Om goed aan te sluiten bij de nieuwe plannen, heb ik de CentER website volledig geherstructureerd en geïntegreerd in de nieuwe webomgeving. 


Experts & Expertise

Het andere project omvatte de migratie van de ruim 350 websites van CentER onderzoekers en PhD studenten. In samenwerking met de Corporate afdeling heb ik gewerkt aan een vernieuwde oplossing. Alle websites zijn vervolgens gefaseerd overgezet naar een centrale Experts & Expertise website.


Over CentER

CentER is een gerenomeerd onderzoeksinstituut van de Tilburg University, waar toponderzoek wordt gedaan op het gebied van economie en bedrijfskunde. Topeconomen zoals Henriëtte Prast, Lans Bovenberg en Sylvester Eijffinger zijn aan CentER verbonden.  


Tim Nieuwenhuijsen, Administratief Directeur CentER:

“During the period November 2010 till April 2011 Paul has worked on 2 projects for CentER: 1) setting up a new structure for the CentER website and 2) transferring data from the personal CentER pages to Webwijs. Both projects were more complex than we initially thought. Paul did a great job: he made a clear plan, worked well with both students, researchers as well as all departments involved and the results are very good. Results: the new structure of the CentER website makes it a lot easier to find the right information, it looks more professional and very fresh. The content of the majority of the personal CentER pages has been transferred and the solutions provided by Paul resulted in many satisfied researchers. I would hire Paul immediately if we would start a new project and I am happy to recommend Paul to everybody who needs a great project manager with a "getting things done" mentality." Voor de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen heb ik het Econtrack project mogen leiden.


Van de bureauselectie tot de livegang en presentatie aan de Faculteit en het Management Team. Tijdens het project heb ik intensief samengewerkt met interne stakeholders, freelance tekstschrijvers en Freshheads, dat zorg droeg voor het ontwerp en de technische realisatie.


Onderzoek(ers)

Econtrack is dé portal waarop de faculteit haar onderzoek en onderzoekers op een thematische, heldere en toegankelijke manier presenteert. Naast nieuwe onderzoeken bevat Econtrack een overzicht van alle onderzoekers die aan de faculteit verbonden zijn, actuele dossiers, video’s, nieuws, agenda en nog veel meer.


Media

De primaire doelgroep, de media, heeft in de eerste dagen al veel aandacht besteed aan de verschillende onderzoeken van Econtrack. Het FD schreef een artikel over vrouwen aan de top, Z24 schreef een artikel over privé-beleggers, de Telegraaf en nu.nlover het bonusbeleid voor topvrouwen. Ook de decaan heeft er in zijn blog over geschreven. 


Margreet Punt, hoofd afdeling communicatie Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, Tilburg University:

"Paul ten Donkelaar heeft in een zeer korte tijd een geweldige prestatie geleverd. Twee sites die staan als een huis. Beide projecten zijn van A tot Z begeleid, op een zelfstandige, professionele en doortastende manier. Op alle fronten was sprake van absolute synergie."22 december 2009 is de opiniesite Me Judice online gegaan. Ik werd gevraagd om het complete traject te verzorgen, van de bureauselectie tot het volledige project management. 


Nieuw design en nieuwe techniek

Naast een volledig nieuw design is er ook voor een andere CMS oplossing gekozen. Na een pitch te hebben gedaan, werd het Freshheads die het ontwerp en technische realisatie ging doen. De website heeft een meer blogachtige stijl gekregen met verschillende nieuwe functionaliteiten. Vanuit de homepage kun je de artikelen filteren op auteur, onderwerp en jaar en sorteren op datum plaatsing en meest bekeken. Ook de zoekfunctie is verbeterd en er is een mobiele versie beschikbaar. Maandelijks wordt er een nieuwsbrief verstuurd en voortaan is Me Judice ook te vinden via www.mj.nu en www.economenindebat.nl


Ben Vollaard, Hoofdredacteur MeJudice.nl:

"We zijn nog elke dag blij met de vernieuwde website. Paul pakte deze uitdaging vanaf dag een aan. Voor ons was het alsof alles vanzelf ging. De site was op tijd klaar en onze lange lijst met wensen voor de nieuwe site waren vervuld." 


Over MeJudice

De website is in mei 2008 opgericht door Kees Koedijk en Harry van Dalen van de Tilburg University. Zij maken samen met Ben Vollaard, deel uit van de hoofdredactie. Vrijwel dagelijks verschijnen er nieuwe artikelen op Me Judice, van vele topeconomen. Elke week verschijnt er een nieuwe video.


Me Judice werkt samen met een aantal mediapartners, zoals NRC Handelsblad en Z24.nl. Ook verschijnen er regelmatig artikelen van Me Judice in landelijke en regionale dagbladen, en worden auteurs veel gevraagd om op te treden op radio en televisie.    

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page