top of page

Digital @ Chrysler, Jeep en Wensink


In mijn eerste jaar met Com-Firm heb ik in de Automotive een drietal mooie digitale projecten gedaan voor Chrysler, Jeep en Wensink.


Na een succesvolle lancering van www.dodge.nl in december 2008, werd ik begin januari door Chrysler gevraagd om het project management van de roll-out van www.chrysler.nl en www.jeep.nl te gaan doen en alle betrokken bureaus aan te sturen.


In twee maanden tijd zijn de websites volledig vernieuwd qua design, techniek en content, waaronder: 

  • Een content management systeem, waarmee Chrysler zelf het beheer kan doen;

  • Een carconfigurator, waar bezoekers een model volledig kunnen samenstellen qua kleur, uitvoering, prijs en opties;

  • Een dealerlocator, waar bezoekers via googlemaps eenvoudig een dealer kunnen zoeken;

  • Gebruikersvriendelijke formulieren om bijvoorbeeld een proefrit of een brochure aan te vragen;

  • Aantrekkelijke foto's en flashes, waaronder 360 graden flashes;

  • Volledig herschreven en uitgebreide content.


Charlotte Broekman, Communicatie Manager Chrysler:"Enthousiast. Professioneel. Gedreven. Paul weet onze ambitie te vertalen in concrete en inspirerende oplossingen." 


In 2009 werd ik door Wensink gevraagd om de marketing afdeling drie maanden te ondersteunen door verschillende online marketingactiviteiten op te pakken.


Naast een analyse van de verschillende websites en de online marketing activiteiten, zoals zoekmachinemarketing, heb ik het project management verzorgd voor de vernieuwde versie van de website, www.wensink.nl. De website is verrijkt met veel nieuwe content, het laatste nieuws en acties, maar ook de mogelijkheid om direct te zoeken naar occasions en nieuwe auto's op voorraad.


Tako de Jong, Marketingdirecteur, Wensink:

"Een reële blik op het belang van de werking van internet, gecombineerd met een pragmatische aanpak, leiden tot de gewenste resultaten."  


Over Wensink

Als één van de grotere aanbieders in de mobiliteitssector in Nederland houden bij de Wensink-dealerbedrijven 650 medewerkers vanuit 25 vestigingen zich bezig met de verkoop en aftersales van de merken Mercedes-Benz, smart, Alfa Romeo, Chrysler, Jeep en Dodge. Wensink is onderdeel van Astrum Automotive.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page