top of page

Digital @ FrieslandCampina


Van maart 2017 tot februari 2018 heb ik als Project Manager Digital een aantal projecten gedaan binnen Cooperative Affairs bij FrieslandCampina. Een geweldige organisatie om voor en mee samen te werken. 


In april zijn we live gegaan met het eerste project: een digitale weidegangkalender voor de melkveehouders. Via een website kunnen zij registreren hoeveel uur de koeien in de wei hebben gestaan. 


Het tweede project wat begin juni live ging in Nederland, België en Duitsland was de Melkapp. Melkveehouders kunnen via deze app onder andere hun melkleveranties controleren en een (grafisch) overzicht zien van de waardes van hun recente melkleveranties.


Het grootste en meest complexe project was Melkweb 2.0. Doel van dit project is het bedenken, ontwerpen, bouwen en live zetten van een digitale webomgeving die de melkveehouders informeert, faciliteert, inspireert, activeert en ondersteunt bij hun bedrijfsvoering op alle coöperatieve thema’s. En die de relatie van de melkveehouder met de coöperatie én onderling versterkt. 


Het bedenken en ontwerpen is afgerond. Qua bouw en livegang is in januari 2018 de eerste release van melkweb live gegaan. Momenteel wordt er verder ontwikkeld aan de volgende fases. 


Over FrieslandCampina

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. is een grote, internationaal opererende zuivelcoöperatie, gevormd door melkveehouders in Nederland, België en Duitsland met vestigingen in 33 landen met bijna 22.000 medewerkers. FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in meer dan 100 landen. FrieslandCampina verkoopt wereldwijd ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector. Het centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page