top of page

42 km rennen voor orang-oetans


Boven zie je een foto uit 1997. 18 jaar geleden gingen die twee mensapen met kleren aan naar Australië en op doorreis via Singapore bezochten we onze harige vriendin en haar kindje. 


Deze twee mensapen zijn ik (links) en mate Raymond (rechts). Volgend jaar hopen wij allebei 40 te worden en daarom hebben we elkaar uitgedaagd om voor die tijd een marathon te gaan lopen onder de 4 uur. De eerste poging is over exact 4 weken tijdens de (jaja) 40e editie van de Amsterdam marathon!*


Inmiddels zijn we al flink aan het trainen en hebben we sinds juni al ruim 400 km hardgelopen. In 2011 hebben we ook al samen aan de Alpe d’Huzes deelgenomen voor het KWF en nu willen we ons weer graag sportief inzetten en aandacht schenken aan een ander goed doel: de orang-oetan! 


Waarom voor de orang-oetan? 

Het is vooral een persoonlijke motivatie vanuit mijn kant. Ik moet iets bekennen. Ik heb een zwak voor apen. Al sinds 1999 heb ik een aap geadopteerd via Stichting Aap. Misschien ben ik daarom wel in A(a)peldoorn gaan wonen met de prachtige Apenheul. En al jaren heb ik Borneo bovenin mijn bucketlist staan om eens naar een orang-oetan reservaat te gaan.


Ik maak me ook oprecht zorgen om onze natuur en wat er met alle prachtige dieren, zoals de orang oetan, gebeurd door jacht en het kappen van de regenwouden. Mijn oudste zoon kwam afgelopen weekend met een poster van een WNF campagne voor oerang-oetans en mijn jongste zoon was onlangs erg verdrietig toen oerang-oetan Merah was verdronken in de Apenheul.


Doneer een paar Euro in een paar minuten!

We gaan je verder niet stalken en weten dat er al tal van andere doelen zijn, maar het zo super zijn als je een bijdrage wilt leveren. Het kost je een paar minuten en elke euro is welkom. Met deze geste motiveer je ons om harder te lopen en draag je bij aan het welzijn van een paar wezens waar je stiekem best iets van weg hebt. ;)


En als je zin hebt om ons de 18e te komen aanmoedigen in 020: WELKOM!

Sportieve groeten, Raymond en Paul


* = Voor degenen die mij al langer kennen: die van Tokyo heb ik in 2010 in 5,5 uur gelopen... 0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page