top of page

Ondernemerszin = passie


Recent heb ik mijn basisopleiding fotografie aan de Fotovakschool succesvol afgerond. Bovenstaande foto was mijn eindopdracht voor Photoshop. Voor deze eindopdracht moest je een keuze maken uit een aantal woorden en daar met behulp van Photoshop een aantal foto's bewerken die dat woord illustreren en de geleerde technieken toepassen.


Met het woord ondernemerszin kon ik het meest en al snel kwam ik op het idee om dit relateren aan mijn gaafste avontuur van 2012, de bouwreis naar Kaapstad.


Op bovenstaande foto staat Peter Postema, initiatiefnemer van de bouwreis. Zelf heeft hij jaren in Kaapstad gewoond en liep al lang met de gedachte om een actieve bijdrage te gaan leveren om de kinderen in de townships ook een toekomst te geven. Peter is directeur van Global Project Performance en geeft o.a. PRINCE2 en MSP opleidingen. Dit jaar bood hij cursisten aan om PRINCE2 in praktijk te brengen door als project een school te gaan renoveren in Philippi, een township in Kaapstad. Zijn droom werd werkelijkheid. Vaag in de wolken staan wij daarom als groep, de bouw van scholen en de kindjes uit de townships.


Tijdens het renoveren, liep hij op een dag in het zwart en ik vond dat iets te sober. Aangezien ik aan het schilderen was, heb ik daarom de kwast gepakt en op de voorkant een hart geschilderd en op de achterkant een smiley. Kwam dat achteraf goed van pas voor deze Photshop-opdracht. Zijn drive om die kleine kindjes te helpen, komt echt uit zijn hart. Voor mij staat echte ondernemerszin gelijk aan passie.


De weg illustreert dat de realisering van zijn droom er niet één was van een geasfalteerde weg zonder losliggende stenen. Hij heeft er ontzettend veel tijd en geld aan besteed. 


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page