top of page

Goede dierendoelen


Met Com-Passie heb ik tot doel om maatschappelijk een goede bijdrage te leveren. Dit doe ik door financiële steun aan goede doelen, vrijwilligerswerk en door uitdagingen aan te gaan voor een goed doel. Qua goede doelen steun ik WNF, Sea Shepherd en Stichting AAP.


Stichting AAP

Sinds 1999 steunen wij Stichting AAP door het adopteren van aapjes. Bebe was ons eerste aapje, maar een jaar later overleed zij door een ruzie met een soortgenoot. We adopteerden daarom Harry, een kapucijnaap. Na verloop van tijd werd Harry overgeplaatst naar een andere instelling. Jakob, zijn opvolger, vertrok in 2012 naar Duitsland. En sinds die tijd is Lutut de mascotte van Com-Firm


Over Stichting AAP

Stichting AAP is een Europees opvangcentrum voor uitheemse dieren. De dieren die bij AAP terecht komen zijn afkomstig van de illegale handel, proefdierlaboratoria, circussen, louche dierentuinen of rechtstreeks van particulieren. AAP is gespecialiseerd in de opvang van apen en kleine uitheemse zoogdieren, zoals wasberen, stinkdieren en prairiehondjes. Vaak zijn de dieren ernstig mishandeld of verwaarloosd. Bij AAP krijgen zij de professionele verzorging die ze nodig hebben om weer op verhaal te komen. Het uiteindelijke doel is om de dieren geestelijk en lichamelijk weer gezond te maken en ze daarna te herplaatsen in een meer natuurlijke omgeving, in de vorm van een reservaat of gerenommeerde dierentuin.


Ook een aap adopteren?

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting AAP.Sea Shepherd

Sea Shepherd Conservation Society (SSCS) is opgericht in 1977 en is een internationale liefdadigheidsinstelling met als doelstelling de conservatie van al het leven in zee. Sea Shepherd’s missie is om de afslachting van het leven in zee en de vernietiging van hun leefomgeving te stoppen om zo ecosystemen en soorten te beschermen en te behouden.


Sea Shepherd gebruikt direkte aktie op een innovatieve manier om te documenteren en te onderzoeken en waar nodig aktie te ondernemen om illegale activiteiten bloot te leggen en de confrontatie aan te gaan op volle zee. Door het wankele evenwicht van de biodiversiteit van onze ecosystemen te waarborgen, werkt Sea Shepherd om het overleven van deze ecosystemen zeker te stellen voor toekomstige generaties.


Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds zet zich sinds 1962 actief en met succes in voor natuurbescherming over de hele wereld. Het Wereld Natuur Fonds streeft ernaar de prachtige rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde te beschermen. Samen met anderen willen ze een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven.


Het Wereld Natuur Fonds streeft naar een wereld waarin de mens leeft in harmonie met de natuur. Het Wereld Natuur Fonds voert een tweesporenbeleid waarin we enerzijds de belangrijkste leefgebieden van planten en dieren beschermen. Anderzijds pakken ze de bedreigingen aan en ze werken samen met burgers, overheden en bedrijven aan oplossingen voor een verantwoord en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page