top of page

Gave Dingen Doen Sessie #3

Puik, verfrissend, inspirerend, energie, geen woorden, ik moet het even laten bezinken en natuurlijk gaaf waren de reacties aan het einde van een wederom geslaagde Gave Dingen Doensessie in Apeldoorn. Bij de derde editie waren we te gast bij 't Cafeetje van Marja, dankzij een uitnodiging van Marij Wools. Met een huiselijke feel-good sfeer en een toffe gastvrouw kon de avond al niet meer stuk.


Voordat we begonnen, hadden we eerst een rondleiding georganiseerd op het Zwitsal-terrein. Een terrein met een rijke historie waar Zwitsal verschillende producten maakte, maar waar ook papaver werd gemalen om morfine van te maken (Klein Afghanistan ;)). Een erg gave plek met ontzettend veel potentie voor "ons Apeldoorners"! 


We begonnen bij de het gebouw waar later op de avond de deepdish (lange pitch) over ging. Met een oppervlakte van 3500 vierkante meter zagen veel van ons al allerlei kansen. Ook zagen we een aantal andere gebouwen waar bij menigeen de fantasie op hol liep van "wie zijn er hier geëxecuteerd?" tot "hier zou ik een mooie expositie kunnen houden!". We eindigden in het ketelhuis waar de Veluwse Schavuyt haar brouwerij gaat vestigen. Gaaf!


Ik ging iets eerder weg om eea voor te bereiden en werd hartelijk ontvangen door Marja en Sandra. Alles stond al perfect klaar en na een bak koffie druppelden de eerste deelnemers binnen. Uiteindelijk begonnen we met 20 man aan een zeer geslaagde avond.


Bij de voorstelronde kwam het "Gave Dingen Doen"-gehalte van de groep al mooi naar voren. De een kwam net terug uit Costa Rica en de ander staat op het punt om een deel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella te gaan lopen. Beroepen, leeftijden en achtergronden maakten het tot een goede mix. Op de vraag met wat voor etenje men zich zou vergelijken, kwamen alle mogelijke gerechten wel naar voren: "Tapas, pannekoek, Thai, lopend buffet, Italiaans, scropinno, Hollandse pot en Western food". De toon was gezet.


Ingrid Streppel begon vervolgens met de eerste fastpitch en werd daarin begeleid door Marianna Politis, de nieuwe aanwinst bij GDD Apeldoorn. Ingrid wil met Geluk inc. o.a. dinnerdates gaan organiseren. Gedurende een dik kwartier gaf de groep haar suggesties en stelden vragen. Hier en daar moesten mensen op gang komen, maar aan het einde had Ingrid een grote smile op haar gezicht en veel input om de volgende stap te zetten. Leuk om de volgende dag haar tweet te lezen: "Super DANK allen @GaveDingenDoen#055 voor de energy, inspiratie, inzichten en jullie!" 


Na de pauze deden we een fingergrabber energizer (??? ja, dan moet je de volgende keer maar komen! ;)) en faciliteerde ik de deepdish. Susanne Bakkenist had de vorige editie ook al gepitched, maar deze keer richten we ons op tijdelijke activiteiten rondom het gebouw wat als katalysator moet gaan dienen om mensen/bedrijven naar het terrein te krijgen.


Ook hier deden we eerste een aantal ideeën/vragen-rondes om uiteindelijk iedereen met stippen de gaafste activiteiten te laten aanstippen. Vervolgens werd de groep in tweeën gesplitst en gingen we met waardekaarten aan de slag om nu vooral te gaan kijken aan welke waarden het terrein zou moeten voldoen en op basis daarvan mensen zou moeten gaan aantrekken. Mooi om te zien dat de groepen verschillende meningen hadden wat gepaard ging met mooie woordspelingen (ja, ook in dit geval had je er bij moeten zijn). Mocht je zelf ideeën hebben, laat het Susanne dan weten.


Daarna borrelden we gezellig na. Fluitend en vol energie fietste ik naar huis om na 4,5 uur slapen weer lekker naar Eindhoven de gekste te rijden. Tot de volgende keer. 


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page