top of page

Gave Dingen Doen Sessie #2

Afgelopen woensdag was de tweede editie van Gave Dingen Doen in Apeldoorn. Het was een gave avond op een gave locatie met gave mensen. 


Zelf zag ik er aardig tegenop, omdat ik en het hele gezin grieperig was en de jongste 's maandags een koorststuip had gehad. Daardoor kon ik het minder goed voorbereiden. Sandra Weijers en Susanne Bakkenist waren gelukkig zo tof geweest om alles al klaar te zetten bij Klein Berlijn


Toen ik er om 18.30 binnenkwam, voelde ik de energie al op gang komen. Op de achtergrond speelden we een gaaf filmpje en de eerste deelnemers druppelden binnen. Helaas waren er een flink aantal door griep geveld, maar spontaan kwamen er nog een aantal nieuwe deelnemers met anderen mee. Het gaf me enorm veel energie om te zien dat ze allemaal een mooie dosis energie en enthousiasme uitstraalden. Ook leuk dat er mensen uit Arnhem en Utrecht waren gekomen. 


Om 19.40 begon ik met een introductie over Gave Dingen Doen. De voorstelronde van iedereen was leuk. Een veelzijdige groep mensen van grafisch ontwerpers tot communicatie-experts. Een extra vraag die we verzonnen hadden was "met wat voor gebouw zou je jezelf vergelijken en waarom?" Daar kwamen originele antwoorden op, van de Empire State Building tot een kasteel in Ljubljana en van het Disney-kasteel tot de schuur in de tuin. 


Middelpunt van de avond was Susanne Bakkenist met haar pitch. Voor de pauze vertelde Susanne dat ze als afstudeerproject voor de gemeente Apeldoorn met een oplossing moet komen voor de herbestemming van het voormalige Diosynth/Zwitsal terrein. Een terrein van maar liefst 8000 vierkante meter met 60 gebouwen. Haar concrete vraag aan de groep was "Op welke manier kan ik Apeldoorners bij mij project betrekken en ermee verbinden zodat de plek meerwaarde krijgt? Door middel van een fastpitch werd er in drie rondes vragen gesteld, opmerkingen gemaakt en suggesties gegeven. 


Na de pauze deed Bela Evers, founding mother van Gave Dingen Doen, een energizer met de groep en splitsten we de groep op in vieren. Door middel van de mindmaptechniek gingen de groepen meer in op de herbestemming en dan gericht op kinderen, senioren, jongeren (uitgaan) en een algemene "hoe activeer ik een Apeldoorner ;)!?" Na 20 minuten presenteerde iedere groep haar bevindingen. Susanne kwam met haar eindconclusie en we eindigden met een rondje wat men van de avond vond in 1 woord: Gaaf, cool, inspirerend, energiek, bruis, tof, super.....Missie geslaagd. Dank allemaal!


Tijdens de borrel werden er mooie verbindingen gelegd en thuisgekomen mocht ik voor de derde nacht op de bank slapen (ivm concurrentie van een 1 jarig manneke ;)). In april volgt de 3e GDD-sessie in Apeldoorn. Who joins?


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page