top of page

Great Wall Marathon deel 2


Ni hao! Inmiddels heb ik er 550 kilometer hardlopen opzitten. 


Afgelopen zondag heb ik maar liefst 33 kilometer hardgelopen in prachtige omstandigheden: Met het zonnetje door de Kroondomeinen lopen. Op een bepaald punt kwam ik oog in oog met een zwijn, maar toen ik door had dat er een mini-versie achter liep, zei mijn instinct: Run Paul Run...


Na 30 kilometer was de pap op, maar was ik nog 5 kilometer van huis. De afslag die ik nam, begon al als een klein paadje, maar hield al snel op en het werd meer een trailparcours waar ik al huppelend over stronken en takken hinkelde. Veel mensen zouden daar om moeten lachen, maar de 15 herten die ik vervolgens tegenkwam, renden hard weg met een blik van "die spoort niet". 


Uiteindelijk kwam ik weer op het goede spoor terecht en stopte ik na 33 km. Mission completed en de andere 2+ kilometer maar gewandeld. Douchen, eten en toen kwam mijn 93-jarige Godfather al weer op visite met zijn 90 jarige vriendin in zijn Fiatje. 


Naast de langste afstand tot nu toe was het spannend of het me wel ging lukken. Ik heb de afgelopen weken veel last van mijn kuiten gehad en mijn onderbenen zijn nog steeds wel gevoelig. Vanaf januari ben ik intensiever gaan trainen en de eerste beproeving was de midwinter marathon waar ik de 25 km liep. Dat ging supergoed en ik liep maar liefst 9 minuten sneller dan vorig jaar. Stiekem wilde ik onder de twee uur proberen te komen, maar realistisch was mijn doel 2:10. Het werd 2:02:42. 


Eind februari heb ik twee keer prachtig mogen genieten van 10 kilometer hardlopen in het bergachtige Oostenrijk. Beide rondes ging ik 250 meter omhoog en gelukkig ook omlaag (al is dat bij steile stukken ook niet altijd zo lekker, want dan gaan mijn voeten en benen sneller dan de rest van mijn lichaam;)).


Dankzij een goede fysio en masseuse word ik gelukkig goed verzorgd. Al ben ik bang dat ik binnenkort een verkeerde reflex doe als hij weer met zijn dry needling aan mijn spieren gaat zitten trekken. ;)


Naast de lichamelijke kwaaltjes begint de spanning ook toe te nemen. Een marathon lopen is al een opgave, maar dan ook nog met ruim 5000 traptreden, 650+ hoogtemeters, rond de 30 graden en smoggy weersomstandigheden....saai gaat het in ieder geval niet worden!


Het ticket heb ik inmiddels binnen, de visumaanvraag is gedaan en qua sportuitrusting ben ik ook compleet. Over minder dan 6 weken zit ik al in China...aaahhhh. 0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page