top of page

......... Dag


Vorige week donderdag was het Nationale Complimentendag. Vandaag Internationale Vrouwendag. Toen ik voor het eerst hoorde van Nationale Complimentendag, was mijn eerste reactie: “Dat zal wel weer iets kunstmatigs uit de US zijn in de trant van “You’re sooooooo gooood” of “ooohhh I like your hairrrrrrr!”


Voor de zekerheid heb ik nagekeken, maar het blijkt geïnitieerd te zijn door een Hollander, Hans Poortvliet. Hij is er 2003 mee begonnen in de volle overtuiging dat juist (opr)echte aandacht, erkenning én waardering voor klant, medewerker en (mede)mens in de toekomst nog het enige échte onderscheid in vrijwel elk proces en relatie zou gaan maken. 


Ik neem mijn vooringenomenheid daarom helemaal terug en zeg: Hans: mijn complimenten voor dit goede initiatief! 


En dan de internationale vrouwendag. Dat komt dan wel uit Amerika en bestaat al 104 jaar. Alvast gefeliciteerd voor Vrouwendag in Nederland, want 12 maart bestaat het 100 jaar in Nederland. (Wikipedia). Waar het destijds begon met een staking over slechte arbeidsomstandigheden, vind ik het nog steeds apart om te lezen dat vrouwen in managementposities 14% minder verdienen. In Qatar zelfs 38%. 


Over het algemeen heb ik een aardig allergie voor al die zogenaamde “... dag” en “ week van …” zeker als het gaat om commerciële varianten zoals de drie dwaze dagen. Na wat gegoogle, kwam ik op de website voor Hagenaars met een beperking. Daar staat een mooi en overzicht van bijzondere dagen. Ik heb een top tien voor je gemaakt van de meest bijzondere dagen. Zet maar vast in je agenda:


  • 21/2 Pannekoekendag

  • 28/2 Internationale Dag tegen RS

  • I3/3 Dokersassistentedag (Met de assistente van dokter van de Ploeegggg)

  • 25/4 Rode Hoedendag

  • 6/5 Anti-dieetdag

  • 12/5 Dag van het Aangespannen Paard

  •  24/6 Wereld UFO Dag

  • 13/8 Linkshandigendag

  • 2/9 Roodharigendag (leuk i.c.m. Rode Hoedendag)

  • 19/11 Twee dagen op 1 dag: Internationale Mannendag en Wereld Toiletdag ;)


Er zijn nog wat dagen niet ingevuld, dus plaats gerust een reactie en dan kunnen we er weer een paar bij zetten. Ik vind het eigenlijk wel leuk om ook een dag te gaan organiseren, maar dan wekelijks. Ik pleit voor een vervanging van donderdag naar wonderdag. Geeft een veel positievere lading. 


TIP: Over "week van" gesproken: Deze week is het nog de week van het restaurant! Dus mannen en vrouwen: geef je vriendin/vrouw een dik compliment en ga lekker met haar uit eten. Eet smakelijk. En mijn COMplimenten aan alle vrouwen. You rule. (vandaag dan ;))


Foto komt uit de portfolio van Kirstin Anna Kubczynski Kerr.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page