top of page

3e Com-Passie doel in Kaapstad


Vorige week had ik een echt 2-vliegen-in-1-klap-moment: ik was aan het nadenken over mijn volgende Com-Passie doel en daarnaast was ik op zoek naar een PRINCE2 training. 


Com-Passie en PRINCE2?

Ik zal het even uitleggen. Recent zag ik een internet project waarvoor ik absoluut een geschikte kandidaat was. Helaas beschikte ik niet over een PRINCE2 certificaat, waardoor het niet doorging. Ik was daar aardig teleurgesteld over, maar besloot wel om die certificering nu te gaan halen. Daarom ging ik op zoek naar een geschikt trainingsinstituut. 


Met Global Project Performance (GPP) had ik al eens contact gehad en in mijn oriëntatie ging ik ook naar hun website. Daar zag ik dat ze een Bouwreis naar Kaapstad gaan maken, waarbij ze gelijk PRINCE2 gaan toepassen. Ik werd daar erg enthousiast van en nam gelijk contact met ze op. 's Middags had ik een gesprek met Peter Postema, Directeur van GPP, en vrijdagavond zat ik al bij de groep deelnemers in Utrecht. 


In het weekend steeg mijn enthousiasme en na goed overleg met het thuisfront heb ik de knoop doorgehakt en besloten om vanuit mijn nevenactiviteit Com-Passie mee te gaan doen. Na de Toyko marathon en de Alpe d'Huzes wordt dit mijn derde uitdaging. De komende maanden ga ik met de andere deelnemers aan de slag om ons voor te bereiden op deze bijzondere uitdaging in Kaapstad. En tussendoor moet ik mijn certificaat nog halen. (UPDATE: op vrijdag de 13e kreeg ik de uitslag dat ik was geslaagd!)


Het doel 

Voor SASDI (Southern Africa Sustainable Development Initiative) gaan we van 28 april tot 6 mei in een van de armste townships van Kaapstad het huidige Philippi Children's Center renoveren. Verder gaan we een strategisch advies uitbrengen voor de Starting Chance Campaign en aan de Universiteit van Kaapstad een aantal workshops verzorgen. 


Het is niet 'gewoon' een school helpen bouwen, maar bouwen aan de opstart van een meerjarig programma, de Starting Chance Campaign. Een programma waar de school een belangrijk onderdeel van is. Het programma dient het doel om over een termijn van meerdere jaren meerdere initiatieven; om kinderen tussen de 0 en 6 jaar op te vangen, op te voeden, te laten leren en verder te helpen ontwikkelen. En niet door alleen te geven, nee de community moet zelf ook geven! Dit wordt gedaan door een zelfstandig, zelfvoorzienend en duurzaam concept te realiseren.


Opdrachtgever SASDI

Stuart Hendry is onze opdrachtgever en tevens grondlegger van SASDI. Hij is docent aan de Universiteit van Kaapstad en een specialist in trainingen 'ondernemend leiderschap'. SASDI is een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van de regio. SASDI werkt samen met lokale/internationale bedrijven en andere organisaties door het ontwikkelen en implementeren van Social Investment Projects. SASDI richt zich op fondsenwerving, projectmanagement en de ontwikkeling van leiderschap omdat deze drie cruciale vaardigheden, vaak ontbreekt in de ontwikkelingssector. 


Steun dit initiatief

Het is het Nederlands elftal niet gelukt om wereldkampioen te worden in Zuid-Afrika, maar het elftal wat zich nu gaat inzetten, hoopt in ieder geval geval op een ander front kampioen te worden. Daarbij hebben wij natuurlijk ook supporters nodig!


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page