top of page

Sport & Support


Mijn China-blog sloot ik af met de woorden “to be com-tinued”….En dat klopt. Oktober wordt de maand van sport & support: de Marathon Eindhoven en een bouwreis naar Senegal. Ondertussen ben ik bij FrieslandCampina met veel collega's ook druk aan het bouwen aan een nieuw melkweb voor de melkveehouders.  


Marathon Eindhoven

Volgende week zondag ga ik mijn 5e marathon lopen in Eindhoven “de gekste”! Ruim 3 jaar heb ik daar gewerkt bij Philips en ik vind het daarom tof dat de marathon ook langs de High Tech Campus gaat. Na de zware beproeving in China in mei, wil ik dit jaar wel een betere tijd neerzetten en misschien wel weer onder de vier met veel plezier zoals in Barcelona toen ik nog jong was....


Bouwreis Senegal

28 oktober vlieg ik met Royal Air Maroc via Casablanca naar Dakar. Wat gaade ge daar doen, jonguh!?! Een school bouwen! Tijdens de Great Wall Marathon ontmoette ik Sandra uit New York. Zij rent marathons om geld op te halen om daarmee scholen te bouwen in arme landen. Vorig jaar heeft zij de eerste school in Nepal gebouwd en dit jaar staat Senegal op het programma. 


Toen ze mij hierover vertelde in China, zei ik gekscherend dat ik wel mee zou gaan. En nu ziet het er naar uit dat het gaat gebeuren. Gisteren heb ik mijn ticket geboekt en onlangs de nodige inentingen gehaald. Ik heb nog een beste waslijst van spullen om te kopen of te lenen, want waar ik met de bouwreis in Kaapstad nog in goede hotels sliep na een dag hard werken, zijn de omstandigheden hier wel anders. We gaan namelijk in het dorp waar we de school gaan bouwen, slapen bij de mensen thuis. Het scheelt dat het meer dan 30 graden is daar, er geen water en elektriciteit is en de malariamuggen ook actief zijn …. 


Als enige Hollander ga ik er met een groep Amerikanen heen. BuildOn is de organisatie erachter. Alleen al in Senegal hebben zij 89 scholen gebouwd. Ik vind het best spannend, maar hoop weer met onvergetelijke verhalen terug te komen en iets positiefs te hebben kunnen bijdragen aan de toekomst van arme kinderen. 

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page