top of page

Gave Dingen doen #1 in 055


De 1e Gave Dingen Doen in Apeldoorn was een groot succes. Met in totaal 23 mensen werd het een avond waar de woorden energie en creatief het meest genoemd werden aan het einde van de sessie. De eerste sessie werd gehouden bij CoWork Apeldoorn wat geleid wordt door Saskia Bussink. Zij stelde niet alleen de ruimte ter beschikking, maar verzorgde ook de thee en koffie. Erg tof dat Saskia aan het einde van de avond zei dat we de volgende keer ook weer welkom zijn.


Kennismaken

Om 19.30 opende ik de sessie en introduceerde ik als eerste Bas Mennink, één van de initiatiefnemers van Gave Dingen Doen. Met vol enthousiasme vertelde hij over het ontstaan en principe van Gave Dingen Doen. De toon was gezet en de eerste energie kwam los. Vervolgens introduceerde ik en Thomas onszelf. Ik nam het eerste deel van de avond voor mijn rekening en Thomas het tweede deel. Sabine van der Aa, een andere energieke GDD-er, hielp ook enthousiast mee. Door middel van one-minute interviews introduceerden de deelnemers elkaar. De groep was heel divers en bestond uit mensen uit het onderwijs, coaches, project managers, visual merchandisers en (startende) ondernemers. 


Elevator en Fast Pitch

Na de onderlinge kennismakingen gaf Lilian van der Gugten tijdens de Elevator goede tips over netwerken. Na deze elevator mocht de groep in actie komen. Met een mooie energizer werd de groep goed in beweging gebracht en kon de energie en creativiteit losgaan. Lilian van der Gugten deed ook de fast pitch. Zij vertelde kort over haar initiatief Het SprekersCafé. Vervolgens stelde zij de groep concreet een vraag waarna iedereen feedback gaf door vragen, ideeën en suggesties te geven.  


Klein Berlijn

Na de pauze was het tijd voor wederom een energizer en de deep dish (uitgebreide pitch). Jeanine van den Hoek heeft een gaaf idee om een laagdrempelige, prikkelende en culturele ontmoetingsplaats in Apeldoorn te gaan opzetten wat ze Klein Berlijn wil noemen. Dit vanwege haar voorliefde voor Berlijn. Naar haar introductie ging de groep weer los en werden de brownpapers (in ons geval wit) met het vraag- en uitroepteken weer volgeplakt met geeltjes, rozejes, groentjes en blauwtjes. Bij deze pitch gingen we een niveau dieper door in groepjes uit elkaar te gaan. De kitkat, twix, snickers en bounty-groepen gingen middels een mindmapoefening nog meer verdieping aanbrengen voor Jeanine's idee. Door ieders enthousiasme liepen we qua tijd uit, want rond half 11 zouden we stoppen. Pas na half 12 ging de laatste de deur uit. 


Conclusie

Ruim twee jaar lang heb ik al verschillende GDD-sessies bezocht, maar dit was de eerste keer dat ik een sessie faciliteerde. In het begin voelde het iets onwennig, maar al snel kwam ik en ook alle andere mensen goed los. Met name de energizers waren erg succesvol. Zoals een van de deelnemers op twitter zei: "En dan probeer je het thuis uit te leggen en dan word je gek aangekeken dat je met bal ging gooien en tot 3 ging tellen... #GaveDingenDoen". 


Ook de sfeer was erg goed. Bijna iedereen bleef lang napraten onder het genot van een wijntje en pepernoten. Een aantal wilde de volgende keer wel pitchen, iemand anders vroeg wanneer het in Zwolle kon en weer een ander wilde wel mee gaan helpen. Top! De dagen erna sprak ik nog mensen die stuiterend op de fiets naar huis waren gegaan. Zelf sliep ik ook welgeteld drie uur. Gelukkig heb er bij Philips die dag erna geen last van gehad. Gaaf toch!


Op naar de volgende keer.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page