Ruim 3,5 jaar lang ben ik binnen Mercedes-Benz (personenwagens, bedrijfswagens, Maybach en smart) verantwoordelijk geweest voor de aansturing van gave en gevarieerde online projecten.

Een prachtig speelveld met vele stakeholders. Verschillende internet- en reclamebureaus, de importeur, het dealernetwerk en de hoofdkantoren. Met aan de ene kant de Amerikanen met Chrysler, Jeep en Dodge en aan de andere kant de Duitsers met smart, Mercedes-Benz en Maybach.

Eind 2007 migreerde www.mercedes-benz.nl (ruim 4.500 pagina’s) naar een nieuw content management systeem. In mei 2008 werd de site, voorzien van een volledig nieuw design, opnieuw gelanceerd. Kort daarop werden ook alle dealersites uitgerold. Nederland was daarmee het eerste land wereldwijd waar de dealersites geheel in lijn zijn met de corporate huisstijl. Alle dealers zijn bovendien getraind om hun eigen website bij te houden.

SterOccasion en smart
In 2006 ging www.steroccasion.nl live. Prompt werd deze site voor gebruikte wagens door Autoweek uitgeroepen tot beste occasionsite. Voor smart volgde kort daarop www.smartforsure.nl. Begin 2008 kreeg www.smart.nl een geheel nieuw design.

Online marketing
Op het terrein van online marketing zijn voor de introducties van nieuwe modellen vele online campagnes georganiseerd. Als resultaat daarvan zijn diverse processen geoptimaliseerd en is de basis gelegd om crossmediaal te communiceren. 

Peter Zijlstra, Manager Marketing & Communicatie, Mercedes-Benz:
"Paul heeft bij Daimler een zeer goed georganiseerde situatie achterlaten waar wij nog lang de vruchten van kunnen plukken. Als Paul een project op zich neemt heb je er verder geen omkijken naar. Er wordt 'gewoon' opgeleverd. Goed en op tijd. En dat is voor elke opdrachtgever zeer waardevol."