De 1e voorbereidingen voor Tokyo

Com-Passie   |   02.01.2010


1 januari - 13 oktober 2009:

Tot oktober sportte ik maximaal 1 keer in de week. Mijn conditie was in die tijd vergelijkbaar met die van een bejaarde schildpad. Dinsdag 13 oktober kreeg ik een mail uit Tokio dat ik ingeloot was om deel te nemen aan de marathon. Ik ben daarom gelijk op zoek gegaan naar iemand die mij wilde begeleiden. Via een relatie kwam ik uit bij Grada Boschker van In Beweging.

17 oktober - 2 januari 2010:
Met 18 weken voor the big day kreeg ik een schema waarvan ik dacht "waarom doe ik mezelf dit aan!" en "kan ik nog terug?". Vier keer trainen per week, 3 halve marathons en de langste duurloop is 215 minuten! Inmiddels kan ik met enige trots zeggen dat het niet onaardig gaat. Het "bejaarde" kan weg bij schildpad, want bij de Montferland run (15 km/zie foto) was ik in ieder geval geen laatste. Hoogtepunt tot nu toe was het lopen van een halve marathon in de sneeuw, waarbij we begonnen met -12 graden!

2 januari - 28 februari 2010:
Ik zit nu op de helft en nu komen de zwaarste trainingsweken eraan. Met name mijn onderbenen voelen dat ze meer moeten doen dan ze de afgelopen jaren hebben gedaan. Er moeten nog 2575 minuten getraind worden (excl. Tokio)!  

Bekijk hier trouwens het Kamikaze-parcours via Google Earth of video.