3e Com-Passie doel in Kaapstad

Com-Passie   |   20.02.2012


Vorige week had ik een echt 2-vliegen-in-1-klap-moment: ik was aan het nadenken over mijn volgende Com-Passie doel en daarnaast was ik op zoek naar een PRINCE2 training.

Com-Passie en PRINCE2?
Ik zal het even uitleggen. Recent zag ik een internet project waarvoor ik absoluut een geschikte kandidaat was. Helaas beschikte ik niet over een PRINCE2 certificaat, waardoor het niet doorging. Ik was daar aardig teleurgesteld over, maar besloot wel om die certificering nu te gaan halen. Daarom ging ik op zoek naar een geschikt trainingsinstituut.

Met Global Project Performance (GPP) had ik al eens contact gehad en in mijn oriŽntatie ging ik ook naar hun website. Daar zag ik dat ze een Bouwreis naar Kaapstad gaan maken, waarbij ze gelijk PRINCE2 gaan toepassen. Ik werd daar erg enthousiast van en nam gelijk contact met ze op. 's Middags had ik een gesprek met Peter Postema, Directeur van GPP, en vrijdagavond zat ik al bij de groep deelnemers in Utrecht.

In het weekend steeg mijn enthousiasme en na goed overleg met het thuisfront heb ik de knoop doorgehakt en besloten om vanuit mijn nevenactiviteit Com-Passie mee te gaan doen. Na de Toyko marathon en de Alpe d'Huzes wordt dit mijn derde uitdaging. De komende maanden ga ik met de andere deelnemers aan de slag om ons voor te bereiden op deze bijzondere uitdaging in Kaapstad. En tussendoor moet ik mijn certificaat nog halen. (UPDATE: op vrijdag de 13e kreeg ik de uitslag dat ik was geslaagd!)

Het doel
Voor SASDI (Southern Africa Sustainable Development Initiative) gaan we van 28 april tot 6 mei in een van de armste townships van Kaapstad het huidige Philippi Children's Center renoveren. Verder gaan we een strategisch advies uitbrengen voor de Starting Chance Campaign en aan de Universiteit van Kaapstad een aantal workshops verzorgen.

Het is niet 'gewoon' een school helpen bouwen, maar bouwen aan de opstart van een meerjarig programma, de Starting Chance Campaign. Een programma waar de school een belangrijk onderdeel van is. Het programma dient het doel om over een termijn van meerdere jaren meerdere initiatieven; om kinderen tussen de 0 en 6 jaar op te vangen, op te voeden, te laten leren en verder te helpen ontwikkelen. En niet door alleen te geven, nee de community moet zelf ook geven! Dit wordt gedaan door een zelfstandig, zelfvoorzienend en duurzaam concept te realiseren.

Opdrachtgever SASDI
Stuart Hendry is onze opdrachtgever en tevens grondlegger van SASDI. Hij is docent aan de Universiteit van Kaapstad en een specialist in trainingen 'ondernemend leiderschap'. SASDI is een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van de regio. SASDI werkt samen met lokale/internationale bedrijven en andere organisaties door het ontwikkelen en implementeren van Social Investment Projects. SASDI richt zich op fondsenwerving, projectmanagement en de ontwikkeling van leiderschap omdat deze drie cruciale vaardigheden, vaak ontbreekt in de ontwikkelingssector.

Steun dit initiatief
Het is het Nederlands elftal niet gelukt om wereldkampioen te worden in Zuid-Afrika, maar het elftal wat zich nu gaat inzetten, hoopt in ieder geval geval op een ander front kampioen te worden. Daarbij hebben wij natuurlijk ook supporters nodig!

Van de bovenstaande afbeelding zijn puzzels gemaakt van 100 stukjes, verpakt in een mooi blik. Je kunt symbolisch een aantal puzzelstukjes kopen voor 1 euro per stuk. Voor 100 euro of meer kun je een puzzel kopen. Netto wordt dan 87,50 overgemaakt aan SASDI ivm 12,50 productiekosten voor de puzzel. We kunnen de puzzel ook personaliseren om zo als relatiegeschenk te kunnen geven.

Je kunt je donatie overmaken op rekeningnummer 36.51.93.682 t.n.v. P. ten Donkelaar o.v.v. Bouwreis Kaapstad. Op deze pagina zal ik een overzicht bijhouden van alle donateurs. Voor de reis maak ik het totaalbedrag over aan de stichting.

Voor de goede orde: 100% van alle donaties gaat naar het goede doel, dus niet voor de reis, verblijf, etc! Dat nemen wij voor eigen rekening!!

Heb je andere suggesties om mij te steunen of wil je mee? Laat het mij weten! Bedankt!

 

Reacties

Reageer
Walk together


"If you want to walk fast, walk alone.

If you want to walk far, walk together."

African Proverb

"Education

is the most powerful weapon

which you can use

to change the world"

Nelson Mandela

Donatiestand: 1200 euro

Com-Firm - 57,21

Freshheads - 142 euro

Igor, Annelies & de kids - 36,79

Cursisten Fotovakschool - 14 euro

Achmea - 124 euro

Raymond Linthorst - 50 euro

Heuvel Marketing - 25 euro

Pjotr van Amelsfoort - 15 euro

Bas Vlieg - 20 euro

Fam. Hilers - 10 euro

Fam. Brink - 4 euro

Fam. Aaldring - 6 euro

Fam. van Mourik - 15 euro

Fam. van Hal - 2 euro

Fam. Radstake - 15 euro

Fam. Schindler - 4 euro

Fam. Bouwmeester - 10 euro

Lisette Jochemsen - 20 euro

Frank Hegge - 30 euro

Fam. Kleijer - 15 euro

Fam. Eversdijk - 10 euro

Ad Peters Haircompany - 400 euro

Fam. Muller - 75 euro

Check Your Process - 100 euro