Gastcollege bij Saxion

Passie   |   27.11.2010


In november 2010 heb ik een gastcollege gegeven bij Saxion. Via twitter vroeg HIDS docent, Luc de Krosse, naar mensen die een gastcollege wilde geven over ondernemerschap.

Na lang wikken en wegen over de inhoud van de presentatie besloot ik er vooral geen gewichtig verhaal van te maken, maar het persoonlijk te maken met veel beelden. Daarnaast wilde ik ook interactie hebben met de studenten.

Qua opbouw stelde ik eerst een aantal vragen over ondernemerschap en ook voorbeelden van ondernemers. Vervolgens vertelde ik ze mijn persoonlijke verhaal en ging ik in op wat ondernemen nu is en wat daarbij komt kijken. Natuurlijk had ik voorbeelden verzameld van ondernemers met veel verrassende namen.

Ik eindige mijn presentatie met de boodschap dat ze vooral iets moeten gaan doen waar hun passie ligt en vooral niet te vergeten dat we human beings zijn en niet human doings!

Het gastcollege werd met enthousiasme ontvangen. Zie hierboven een aantal reacties. Dit gastcollege was voor mij iets nieuws, maar is zeker iets wat ik wel vaker wil doen. Ook voor andere onderwerpen zoals (online) communicatie, sta ik open. Wie interesse heeft, kan mij mailen.