top of page

Back to school met Coworkfriday


De "werk"dag begon vandaag om 8.15 in Deventer op het Etty Hillesum Lyceum in Deventer. De maandelijkse CoworkFriday werd daar georganiseerd. Het was de eerste keer dat ik hier aan deelnam.


CoworkFriday

CoworkFriday is een dag voor mensen die inspiratie zoeken buiten hun eigen werkplek en collega's. De CoworkFriday vormt een ontmoetingsplek voor mensen die op een nieuwe manier willen werken, mooie producten en diensten in de wereld willen zetten en elkaar daarbij willen helpen. Niets moet, alles mag. CoworkFriday is een initiatief van Saskia op de Weegh in samenwerking met Geesje Philippi.


Speeddaten

Om 10.15 gingen we in de vorm van speeddaten in gesprek met HAVO en VWO-leeringen over ondernemen. Dit werd georganiseerd door Evelien Hoekman tijdens de economieles. Wat een diversiteit aan leerlingen! De één wist totaal nog niet wat hij wilde gaan doen qua werk of opleiding, maar er zaten er ook tussen die het tot in detail wisten te vertellen; hogere hotelschool, geneeskunde, rechten in Utrecht, ik wil vanaf mijn 8e al Internationale Bedrijfseconomie en werken in het het buitenland.


Ondernemers in spe

Drie jongens vertelden vol enthousiasme over een roosterapplicatie die ze hebben ontwikkeld waardoor leerlingen voortaan in 1 overzicht alle relevante info kunnen zien in plaats van op verschillende plekken. Zij doen dit in het kader van hun profielwerkstuk, maar zijn daarnaast bezig om hun eigen onderneming op te zetten. De energie en passie droop van ze af en Lars en ik bleven bij uitzondering een ronde langer met ze praten.  


's Middags werden we ook nog verrast door een bezoek van VWO-er Thijn Felix. Hij was bezig posters op te hangen en kwam zich aan ons voorstellen. Dit leidde tot een spontane pitch, waarbij wij hem vragen stelden en tips gaven, waarop hij vervolgens in kon gaan. Met zijn bedrijfje Puretech (ver)koopt en repareert hij Apple producten. Hij had overal een antwoord op en sprak met dezelfde bevolgenheid als die mannen eerder die ochtend. Prachtig.


Rondleiding en borrel

De dag eindigde met een rondleiding door het gebouw en een borrel. De foto hierboven heb ik genomen bij gedeelte van het gebouw waar leerlingen, de Gaudi's van Deventer, de wanden in vier maanden tijd versierd hebben met mozaiek. Erg mooi om te zien. Tijdens de borrel met bier en bitterballen sprak ik nog uitgebreid met een toffe docent die zich ontfermd over leerlingen die extra aandacht nodig hebben vanwege bijv. autisme.


Het was een geslaagde, inspirerende en leerzaame dag! 

 

 


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page