Digital @ FrieslandCampina

Com-Firm   |   27.04.2017

In maart 2017 ben ik als Project Manager Digital begonnen binnen Cooperative Affairs bij FrieslandCampina. De afgelopen weken heb ik kennisgemaakt met alle betrokkenen en het eerste project is onlangs al succesvol live gegaan, namelijk een weidegangkalender voor de melkveehouders. Via een website kunnen zij registreren hoeveel uur de koeien in de wei hebben gestaan. We gaan nu met fase 2 beginnen om ook een app-versie te realiseren. 

Met het tweede project, Melkapp, zijn we ook vergevorderd. Melkveehouders kunnen via deze app onder andere hun melkleveranties controleren en een (grafisch) overzicht zien van de waardes van hun recente melkleveranties.

Het grootste project betreft Melkweb 2.0. Samen met een intern project team en Mirabeau is het gedefinieerde doel: Het bedenken, ontwerpen, bouwen en live zetten van een digitale webomgeving die de FrieslandCampina leden-melkveehouders informeert, faciliteert, inspireert, activeert en ondersteunt bij hun bedrijfsvoering op alle co÷peratieve thema’s. En die de relatie van de melkveehouder met de co÷peratie Ún onderling versterkt. 

Over FrieslandCampina
Zuivelco÷peratie FrieslandCampina U.A. is een grote, internationaal opererende zuivelco÷peratie, gevormd door melkveehouders in Nederland, BelgiŰ en Duitsland met vestigingen in 33 landen met bijna 22000 medewerkers. FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in meer dan 100 landen. FrieslandCampina verkoopt wereldwijd ingrediŰnten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector. Het centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort.

 

Missie: 

Com-Firm: Waarde toevoegen aan bedrijven op het vlak van digital project management.

Com-Passie: Maatschappelijk een relevante bijdrage leveren.


"Love the life you live,

live the life you love"

Bob Marley